09. Caminoen

Jeg har gået Caminoen to gange sammen med min søn. Første gang gik vi ”Jakobsvejen” fra St. Jean pied de Port i Sydfrankrig, over Pyrenæerne, til Skt. Jacobs grav i Santiago de Compostela og videre ud til Cabo Finisterra – verdens ende – ved den galiciske kyst. Anden gang gik vi Camino del Norte mod samme mål. Et samlet stræk på ca.1800 km.

Caminoen sætter spor i hjertet på alle, der tager turen, griber udfordringen, udholder strabadserne og lader sig betale i overflod med store oplevelser, smukke scenerier og inspirerende samtaler med dejlige mennesker fra alle egne af verden.

På denne måde udfolder Caminoen sig som en vekselvirkning mellem katolsk bodsvandring og et grundtvigiansk højskoleophold med lige dele tid til stilhed, ro, fordybelse, eftertænksomhed og summen af blandede tungemål og lystig samtale…

Med afsæt i egne oplevelser vil jeg gerne fortælle min version af Caminoen og vise mit slideshow med en kavalkade af smukke scenerier akkompagneret af klassisk musik. Se himlens mesterarkitekt folde sine værker ud: En eksplosion af spansk forår og svimlende frodighed, men også maleriske byer, imponerende katedraler og skønne mennesker…

Undervejs fortælles legenden om apostlen Jakob og Caminoens 1000 årige historie. Endelig fortælles om vandringens mentale, fysiske og praktiske udfordringer til inspiration for vordende pilgrimme…

VEND TILBAGE TIL OVERSIGTEN