Referencer

Her på siden kan du læse koncert-anmeldelser.

Se hvad folk har skrevet om…

PETER-SPILLEMAND
LÆS-HER

MORS ROK
LÆS-HER

Peter-Spillemands referencer

GELLERUP KIRKE

En eftermiddag i selskab med Peter H. Thomsen viste sig at være to timer fyldt med dejlige toner, underfundig jysk humor og hjertevarme. Sjældent har vi været i så godt selskab som denne dag med veldoserede lune skrøner afstemt og i samklang med tilhørerne på en sjælden fin måde. Folk forlod kirken gladere og med mere livsmod end de kom. Vi har ikke set Peter H. Thomsen for sidste gang.

Bit Boel Buhl, Kirke- og kulturmedarbejder

FÆLLESHUSET, RØDKÆRSBRO

Peter-spillemand-Thomsen kan sine ting professionelt til UG med kryds og slange, og han forstår at formidle det, så alle føler sig godt tilpas og inddraget med masser af fællessang og gode historier med ‘bid’ i. Vi var godt underholdt og fik lattermusklerne rørt med en spillemand og entertainer, som vi kun kan anbefale til alle, der vil underholdes og hygge sig i godt selskab.

Hans Rosgaard, Ældresagen

HINNERUP SOGNEGÅRD. EFTERÅRSFEST

Peter H. Thomsen underholdt ved vores traditionsrige efterårsfest for ældre besøgsmodtagere og besøgsvenner i Hinnerup. 70 mennesker sang med og lyttede til Peters dejlige sange og fortællinger. Peter er et fantastisk rart menneske. Han er en god formidler med stor indlevelsesevne hvormed han er i stand til at skabe en rigtig hyggelig stemning. Fællesskabet og glæden mærkes i selskab med Peter-Spillemand.

Margit S. Larsen, Formand for Røde Kors Hadsten-Hinnerup

UHRE FRISKOE. KYNDELMISSEFEST

Peter-Spillemands muntre underholdning er en klasse for sig selv. Hans indholdsrige fortælling og gode humor kan få alle med. Det er en god evne at have. Vi vil gerne anbefale denne oplevelse.

Else Duedahl, Familie og Samfund

FUR ÆLDRECENTER

Vi havde en vidunderlig eftermiddag i Centerklubben, da den kendte musiker og troubadour Peter H. Thomsen gav os en fantastisk musikalsk oplevelse med et musikprogram, som han kalder ”A tow hende mæ æ mellemste inwalidepension” – et tema om kjærlighedens veje og vildveje…

Erik Th. Nielsen, Fur

SKÆRING LOKALCENTER. SOMMERHØJSKOLE

Peters egen ungdomshistorie ”Da onkel Jens fik fjernsyn” blev fortalt, spillet og sunget med humor og historisk indlevelse. En herlig cocktail af fortælling, sang og musik – flot og vedkommende kædet sammen med jordforbindelse og tæt kontakt til tilhørerne.

Morten Jespersen, Overdrevet, Hinnerup

SVALEPARKENS CAFÉ, ASSENTOFT

Peter Thomsen skabte stor begejstring blandt tilhørerne med sit program ”Hit med sangen”. Det er ikke første gang Peter er hos os. Det bliver heller ikke sidste gang!

Karin Larsen, Ældreklubben i Assentoft

THORSHØJ ÆLDRECENTER, THORSØ

Det blev en rigtig varm, hyggelig og festlig oplevelse med Peter-Spillemand, som underholdt til vores legatfest og vi morede os meget i hans gode selskab.
Vi kan varmt anbefale ham til festlige anledninger.

Hanne Maagaard, Legatbestyrelsen, Thorshøj

DEN BETTE SKOLE, SKELUND

For fjerde gang havde vi, i Den Bette Skole i Skelund, den fornøjelse, at Peter-Spillemand-Thomsen kom og spillede, sang og fortalte. Peter overgik i ægthed, munterhed, alvor og sjov vore forventninger. Det blev en så nærværende og underholdende eftermiddag, at det stadig kan fremkalde smil på læben at tænke derpå.

Ingelise Philipsen, Foredragsarrangør, Eftermiddagshøjskolen

DEN BETTE SKOLE, SKELUND

Trænger du til at glemme verdens fortrædeligheder et øjeblik, kan jeg anbefale dig at opsøge Peter Spillemands musikalske fortællinger. Du får både sangstemmen og lattermusklerne rørt og du kommer på en musikalsk rejse ned ad mindernes allé. Du går opløftet hjem og jeg vil vove den påstand, at en sådan oplevelse bidrager til at forlænge vores liv.

Anette Thorn, Skørping

FOLDBY FORSAMLINGSHUS

Peter Thomsen bidrog med sit humørfyldte indslag med sang, musik og fortælling til at festliggøre vores nytårsarrangement med kirkegang og efterfølgende fællesspisning og musikalsk underholdning i forsamlingshuset.

Lis Stidsen, Søften og Foldby Menighedsråd

DAGCENTER THORSHØJ, THORSØ

Alle havde en god eftermiddag med fællesspisning og underholdning af Peter -Spillemand, der formåede at holde deltagerne fanget med sin musikalske fortælling ”A tow hende mæ æ mellemste inwalidepension”. Vi giver Peter de bedste anbefalinger. Det var bare så godt. I kan godt glæde jer!

Birthe Johansen, Beskæftigelsesvejleder, Dagcenter Thorshøj

BREDEGAARD, HAAR

Tak fordi du kom, Peter Trubadurix fra Jenle og bidrog til at gøre mærkedagen god for os. Vi har fået så mange mange glade tilbagemeldinger på din optræden.
”Folkefesten” på Bredegaard vil altid stå som et stærkt minde for os.

Bitten og Ole Hansen, Haarvadbro, Hinnerup

FOF- AARHUS

Peter H. Thomsen har gennem de sidste mange år haft et utal af arrangementer hos FOF. Og han har efterfølgende altid fået stor ros for afviklingen – både musikalsk og humoristisk.

Nanna Jensen, Kursussekretær


Mors Rok referencer

HØJSKOLEN MORS

Musikalsk Aakjær foredrag

Kursisterne på kurset ”Så det synger” var begejstrede for den originale formidling af Aakjær. Det var på en gang muntert, musikalsk og oplysende. Der er en god balance mellem fællessang, foredrag og egne kompositioner til Aakjær tekster. Vi får præsenteret Aakjær som en folkelig stemme, der har relevans i dag. Peter Thomsen og Babara Thorozan klæder hinanden godt musikalsk, med guitar, violin og vokal. En varm anbefaling herfra.

Nikolai Seidelin, Højskoleforstander

Kirke og Forsamlingshus i Flade

Høstfest med gudstjeneste, fællesspisning, sang og folkedans

Det blev en forrygende aften! Peter og Barbara er utrolig dygtige musikere. 
Peters fortællinger og Barbaras smukke stemme fik det hele til at gå op i en højere enhed. Ikke mindst de sjove sanglege fik smilet frem og gav sved på panden. Her i Flade går der stadig frasagn om den fantastiske høstfest. Jeg kan varmt anbefale Mors Rok – både til en festlig aften med dans og til en mere stille aften med sang, musik og fortælling.

Mette Dencher, Sognepræst i Flade – Bjergby – Sundby – Skallerup

Jenle – Aakjærs Kunstnerhjem

Fortælle-koncerter

Her på Jenle har vi i flere år nydt godt af Peter Thomsens dejlige musik- og fortællekoncerter. ”Musik på høloftet” og ”Limfjordsfortællinger” med guidede rundvisninger og efterfølgende sang og fortælling for museumsgæsterne har været et hit. Trubaduren har i sandhed taget Aakjær ind under huden ved sin levende fortælling, egne fortolkninger og de dejlige Aakjærsange. Samarbejdet med Barbara Tholozan er en fornyelse, der giver inputs og perspektiver til nye fantastiske koncerter.

Karen Margrethe Rasmussen, Formand for Aakjærselskabet 

Hjortshøj Sognegård

Jeppe Aakjær – Liv og Sang fra Aakjær til Jenle

Peters viden om Jeppe Aakjær er enorm og spændende at høre fra en god fortæller. Barbara sang helt vidunderligt – en sjælden skøn stemme. Kombinationen af de to er meget fin. Tak for en dejlig oplevelse, der fyldte os med glæde, optimisme og nyt mod på fællesskabet og tilværelsen. Vi ses igen.

Hanna Steensig Rasmussen, Hjortshøj Menighedsråd

Hammel Kulturhus

Udlængsel og hjemve. – Musikalsk eventyrfortælling 

En spændende og fantasifuld historie med usædvanlig sammenvævning af fortællegenrer og musikalske stilarter. Historiske sandheder levendegøres i en eventyrlig fortælleform og bindes sammen af skønne folkemelodier. 
Mors Rok spinder fint – fantasifuldt og musikalsk. Peter og Barbara bevæger os. Vi både lytter til og synger med på sangene –  skiftevis rørende og muntert. Tak for en god eftermiddag. Det var en meget fornøjelig oplevelse. 

K-M Rasmussen og Jørgen Felthaus, Skåde

Restaurant Skovbakken, Randers

Guldbryllup

Vi hyrede Mors Rok til at underholde en times tid efter middagen. Det viste sig at være en rigtig god ide. Alle vore gæster var meget begejstrede over den medrivende underholdning – selv vore 5 børnebørn sang med. Peter og Barbara supplerer hinanden fantastisk godt. Og så har Barbara en stemme, vi faldt helt i svime over. Vi kan varmt anbefale Peter og Barbara. 5 stjerner ud af 5 mulige herfra!

Alice og Henning Lauersen, Randers


Her kan du læse om Mors Roks tidligere koncerter og arrangementer.

FLADE KIRKE, MORS

I en fyldt kirke i Flade på vidunderlige Nordmors oplevede vi en sprudlende ”fortælle-koncert” med trioen Mors Rok om vores store digter Jeppe Aakjær, som taler så direkte til vore hjerter og hjerner.
Peter Thomsen har så stort et engagement i emnet og har så meget at formidle, og man bliver totalt revet med af hans begejstring og levende fortælling i ord og toner.
Peter bliver godt hjulpet på vej af de to unge musikere og sangere, Johannes Guttorm og Theresa Hedelund. Disse to har så smukke stemmer og stor musikalitet, og de tre har så fint, følsomt og harmonisk et samarbejde i kirkerummet.
Vi var meget bevægede og opløftede, og vi var nogen, der blev inspirerede til at læse mere af den store Aakjær.
Tak for en fantastisk aften!

Grete Holm, indbygger i skønne Flade

MØLLEVANGSKIRKEN, AARHUS

Vi oplever to stærkt engagerede og musikalske personligheder, der med fortælling sang og sammenspil tryllebinder os med deres fine, spændende, musiske formidling! – Der er tale om to meget dygtige og værdige Jeppe Aakjær fortolkere! Vi gik derfra i højt humør inspireret af spændende fortællinger og herlig musik. Hjertelig tak!

Helle og Torben Knuth-Winterfeldt, Hadsten

MØLLEVANGSKIRKEN, AARHUS

…Tak for en fantastisk Jeppe Aakjær koncert. Det var bare så inspirerende og kom lige på et tidspunkt, hvor jeg helt havde mistet orienteringen omkring, hvad jeg holder af og vil kæmpe for…

Sine Nissen, antropolog, Gl. Ege

SDR. AARSLEV SOGNEGÅRD. FRIVILLIGHEDSFEST.

…Pia Jachobsen og Peter H. Thomsen er meget dygtige formidlere. På en meget levende måde fortalte Peter om Jeppe Aakjær, hans liv og digtning. Aakjærs levende engagement i samtiden har stadig noget at sige os… Det blev en vældig fin og varieret aften vekslende mellem fortælling og sang. Det modne publikum, der var til stede, var meget begejstrede…

Kirsten Stejner, Sognepræst, Brabrand

FLY FORSAMLINGSHUS. FEJRING AF AAKJÆRS 150 ÅRS FØDSELSDAG

…På det personlige plan kan jeg kun sige, at forventningerne blev indfriet via en velartikuleret fortællestil indspundet i et smukt narrativt forløb, dejlig håndrullet fløjte- og guitarspil i herligt samspil med fine vokaler i gode harmonier og alt dette krydret med velvalgte og velkendte fællessange. Dejligt. En utrolig hyggelig, oplysende og minderig aften, som der stadig snakkes om ved andre lejligheder her i Aakjærs barndomsby…

Rasmus Johansen. Lærer. Musiker. Sanger og komponist. Arrangør v. Fly Forsamlingshus

ROSLEV KIRKE. SOMMERKONCERT

Roslev-Rydbjerg Menighedsråd afholder hvert år en sommerkoncert i Roslev Kirke. Denne gang havde vi inviteret trioen Mors Rok med deres fortællekoncert ”Jeppe Aakjær – Liv og Sang”.
Det blev en fantastisk eftermiddag med nogle dejlige, varme og dygtige musikere med Peter H. Thomsen i front flankeret af sangerinde og perkussionist. Lige fra første tone var der en fantastisk stemning og kirkerummet blev fyldt med dejlige toner, spændende fortælling, jysk humor og hjertevarme.
Vi har fået så meget god respons tilbage på den fantastiske oplevelse fra tilfredse gæster, der forlod kirken glade og med nyt livsmod.

Jytte Schrøder, Roslev-Rydbjerg Menighedsråd

GALLERI VITTVÆRK

…Engageret og vedkommende underholdning, skønsang og fællessang, vid og fortælling med indhold og perspektiv… 40 pensionerede lærere tog efterfølgende hjem – oplivede og oplyste…

Poul Erik Nyholm, Galleri Vittværk, Vitten

SCT. GEORGS GILDERNE, ÅRHUS

…Tak for Mors Roks oplysende og medrivende underholdning… Jeg blev meget inspireret af Jeppe Aakjærs digte mod krig. Det kan jeg bruge i min tale når fredslyset fra Betlehem modtages på Århus Rådhus….

Kjeld Hedelund Jørgensen, Stadsgildemester.

GRENÅ KULTURHUS

Tak til MORS ROK for en fantastisk og velklingende fortælling om Jeppe Aakjærs liv og levned. Dejligt, at vi også selv kunne synge med på udvalgte sange. Der var store roser til jer fra vore deltagere i kulturdagene, der tildelte jer de højeste karakterer i evalueringen…

Lene Fribo, Skoleleder, FOF Djursland

PJEDSTED/BREDSTRUP FOREDRAGSFORENING

…Det var en fantastisk rejse Ole kom på i jeres eventyr ”Udlængsel og hjemve – Utrolig flot fortalt og kædet sammen og flot underbygget med dejlige sange og melodier, vi kunne synge med på. Jeres samspil er unik. I synger og spiller så flot. Vi havde alle en meget fin aften med god stemning. Min kone, Sonja, havde også en rigtig god oplevelse – hun svæver endnu…

På foreningens vegne, Orla Rudolf

DEN BETTE SKOLE. SKELUND

…Vi fulgte i Oles fodspor på en fantastisk rejse og sang med på sangskatten fra Danmark, Irland og Amerika. Spændende rejsefortælling, hvor MORS ROK spandt, spillede og sang, så taget løftede sig! Bare så mega hyggeligt! Vi var helt høje, da vi forlod Skelund og sang den sidste fællessang i bilen ned til Århus Færgehavn: Skuld gammel Venskab rejn forgo…

Claus og Lis Fakkenberg, Frederiksberg

FORENINGSAFTEN. BRABRAND GYMNASTIKFORENING

…En varm tak for endnu en dejlig aften i jeres selskab. Herligt med gode oplevelser, sprudlende samvær, sangglæde, fællesskab og livskvalitet…

Johnny Riber Rygaard og Torben L. Frandsen

HØJSKOLEN, SKÆRGÅRDEN

Spisesalen summede af god stemning, da Mors Rok slog guitaren og stemmerne an og i løbet af 2 timer førte os gennem Jeppe Aakjærs liv fra fødsel til død.
Peter Thomsen besidder en alt andet end uskyldig charme som fuldstændig brænder igennem sammen med hans engagement og ”forelskelse” i personen Jeppe Aakjær.
Fortællingerne bliver flittigt afløst af fællessang og sang af Mors Rok, hvor Pia Jachobsens og Peter Thomsens stemmer lægger sig fantastisk op af hinanden. Der er såvel de velkendte sange, som vi alle synger med på, sange som jeg hører for første gang og selvkomponerede sange fra Peter Thomsens hånd. Det hele lægger sløjfe på sløjfe omkring den pakke, som Mors Rok er ved at forære os.
Efter to timer – kun afbrudt af en kort kaffe/kage pause – slutter det musikalske foredrag med et stående bifald der næsten ingen ende vil tage. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at Højskolen Skærgården inviterer til musikalsk aften med Mors Rok.

Almind Spelling-Sørensen, Viceforstander, Højskolen Skærgården

HØJSKOLEN SKÆRGÅRDEN

Hej Peter-Spillemand og historiefortæller. Tak for en fantastisk aften. Du og Pia var helt suveræne. Jeg blev både underholdt og oplyst.

Jesper Maibom, Herning

SEM AFTENHØJSKOLE

Ved juleafslutningen i Sem Aftenhøjskole havde vi besøg af ”Mors Rok”. Gruppen, der består af Peter ”Spillemand”, sønnen Johannes samt dennes barndomsveninde Therese leverede en helt vidunderlig optakt til den kommende jul med deres show ”Jeppes (Aakjær) første jul”.
Peter havde virkelig været i gemmerne og fundet utrolig mange af Jeppe Aakjærs dejlige digte, og ikke nok med det, han havde også sat mange af dem i musik, så digtene var blevet til de dejligste sange, ofte fremført med Thereses helt vidunderlige stemme.
De omkring 60 tilhørere i Sem Aftenhøjskole fik en helt igennem dejlig aften i selskab med den kompetente, sympatiske, velsyngende og velspillende trio.
I hører fra os igen, når vi skal planlægge den nye sæson.

Vera Jensen, Formand for aftenhøjskolen

AKTIVITETSHUSET, ODDER

Til juleafslutning med foredragsholdet underholdt MORS ROK med sange og fortællinger fra Jeppe Aakjærs tid. Vi havde en rigtig dejlig og hyggelig eftermiddag. Der var stor ros fra alle deltagerne, som sang med og morede sig herligt. Vi kan varmt anbefale MORS ROK, hvis man vil underholdes med sang, musik og godt humør.

Inge Faurholm, Foredragsudvalget