10. Ali bali ali bali bi

Et muntert genhør med folkemusikken fra 60’erne og 70’erne.

Fra Amerika strømmede inspirationen fra borgerrettighedsbevægelsen og den folkelige modstand mod Vietnamkrigen. Vi lærte navne som Martin Luther King, Pete Seeger, Bob Dylan, Tom Paxton, Joan Baez, Buffy Sainte-Marie og andre at kende. – Folk som evnede at sætte ord og melodi til folkets længsel efter fred, frihed og social retfærdighed.

Folkemusikbølgen ramte også Danmark og skyllede nye navne op på den musikalske kyst, hvoraf flere har præget den danske folkemusikscene i mere end et halvt århundrede. Navne som Poul Dissing, Benny Andersen, Per Dich, Cæsar, Trille, Benny Holst, Arne Würgler, Erik Grip, Lasse og Mathilde, Peter Abrahamsen, Sebastian, Lars Lilholt og ikke mindst Niels Hausgaard.

Vi vælger et par håndfulde af de bedste sange og historier fra dengang…

VEND TILBAGE TIL OVERSIGTEN